Sådan skifter du batteriet i din e-cigaret

Når du køber e-cigaretten fra ny af, holder en opladning længe, og du oplever nok sjældent problemer med kvaliteten af selve e-cigaretten. Dog ender batteriet på et tidspunkt med at være helt drænet – holdbartiden på et batteri kommer meget an på, hvilken slags du har. Dog er de fleste forskellige former for litium-ion batterier og disse batterier får dårligere og dårligere opladningskvalitet, des ældre de bliver. Der findes to former for overordnede batterier, hvoraf en type kan skiftes, og den anden ikke kan.

De batterier, der ikke kan selvskiftes, kaldes forseglede enheder. De kan ses som batteriet i din mobil – det er teoretisk muligt selv at skifte batteriet, men der er en grund til, batteriet er gemt så godt væk. I e-cigarettens tilfælde er det for at undgå fejl, hvor e-cigaretten kan skade sig selv eller brugeren. Producenten kan også være lidt mere eksperimenterende med design og funktion, hvis batteriet er gemt væk. Ved forseglede enheder er det nemmest og sikrest blot at sende den tilbage til producenten for at få skiftet batteriet ud i din e-cigaret – eller købe en ny, hvis du har råd.

Lær at skifte batteriet

I e-cigaretter, hvor du selv kan skifte batteri, er der som oftest instrukser bag på, der er nemme at følge. Du skal blot huske at matche de positive og negative terminaler korrekt. Disse selvskiftende batterier er som oftest 18650 batterier, der kan lades op hele 1800 gange før der sker problemer med kvaliteten.

Du kan dog også skifte batteriet i de forseglede enheder, hvis du har gjort din research og sikkerhedsforanstaltninger ordentligt. Du skal bruge et mikroelektronisk værktøjs-kit med en Torx og en miniskruetrækker. Der kan ses små skruer på bagsiden og herunder finder du batteriet, som du kan udskifte med et nyt – helst fra producenten og ikke noget, du har købt på f.eks. EBay.