Hvilken størrelse kondom skal jeg bruge?

Selvom man måske ville ønske, at man skulle op i en XL, når det kommer til kondomstørrelse, så er det jo ikke sikkert, det er det rigtige valg. I denne artikel guider vi dig til den rette kondomstørrelse, og fremhæver de ting, du bør være opmærksom på i købsprocessen.

Muligt at gå i specialbutik

Hvis du ikke kan passe de normale, medium kondomer, så kan du gå i en specialbutik. Det er der bestemt ikke noget galt i, og der er jo selvfølgelig en årsag til, at disse butikker findes. Det skyldes selvfølgelig, at der er andre, som enten har en mindre eller større penis, som også skal have et kondom, som passer.

Hvis du har prøvet at købe i de normale butikker, men det simpelthen ikke fungerer for dig, så prøv det andet. Det kan betyde, at du får nemmere ved at have sex. Det kan også være en bedre oplevelse for sin sexpartner, at du finder den rigtige kondom størrelse.

Følg de grundlæggende regler

Når du leder efter den rette kondom størrelse, så kan du følge nogle grundlæggende principper mht. størrelse. Det gør det lidt nemmere at vide, hvad du umiddelbart skal gå efter. Der kan måske alligevel være årsager til, at du ikke finder den rigtige kondom størrelse i første omgang.

Når du skal finde den rette størrelse, skal du egentlig mest kigge på omkredsen af din penis. Længden er ikke så vigtig her, for kondom størrelse handler mere om tykkelsen. Det vil sige, at hvis din penis er tynd men lang, skal du sikkert alligevel have et lille kondom. Er den derimod tyk og kort, skal du sikkert have et stort kondom.

Det er vigtigt at sige, at uanset hvad der passer dig, så er der absolut ingenting galt med det. Det er ikke afgørende, om du bruger den ene eller anden størrelse. Selvfølgelig kan man tænke, at det rent seksuelt har betydning. Det kan det også sagtens have, men du har også selv noget at kunne gøre. Det handler nemlig også om, hvordan du lærer at bruge det ‘udstyr’, du har på den bedste måde for dig og din partner.

Pas på dig selv og din partner

Der er flere grunde til, at det er vigtigt at bruge den rigtige størrelse af kondom. Man løber nemlig en risiko, hvis man ikke har den rigtige kondom størrelse. Sikkerheden er nemlig mindre, fordi det simpelthen ikke passer rigtigt. Det er selvsagt et problem, hvis du bruger kondomet for at få sikker sex.

Husk derfor at tage det seriøst at finde den rigtige kondom størrelse. Det er ikke lige meget, hvad du vælger.

Find din perfekte pasform – og vær ærlig

Ved langt størstedelen af drenge og mænd er det ikke XL-udgaven, der er den rette størrelse. Faktisk passer mediumstørrelsen ofte bedst, og netop denne mellemstørrelse er typisk den mest solgte i butikkerne – af alle brands. Uanset hvordan du er udstyret forneden, gælder det først og fremmest om at være ærlig – både over for dug selv og sælgeren.

Hvis du digter din størrelse større, end den egentlig er i virkeligheder, kan det have konsekvenser for både kvaliteten af din sex, graden af beskyttelse og ikke mindst din egen komfortfølelse under den seksuelle akt. Så hold dig til virkeligheden, vær 100% ærlig og ikke mindst stolt – på den måde kommer du længst.

Held og lykke med at finde netop din kondom-størrelse!