Din guide til den flotte have

Der er ikke noget så dejligt som at have en flot og lækker have, hvor der både er plads til grillaftener, fodbold og grøntsager. Det kan være et perfekt sted til at holde en fest eller bare drikke en øl med en ven eller to. Men for at din have virkelig skal indbyde til hygge og samvær, så er det også nødvendigt, at der er nogenlunde styr på ukrudtet og de andre planter. Heldigvis kan det faktisk være rigtig sjovt at lave havearbejde, og så længe du bærer dig fornuftigt ad, skal du nok få dig en skøn have.

Husk det gode udstyr

Det er nu engang lidt sjovere at lave havearbejde, hvis man har noget ordentligt udstyr. Derfor er det en god idé at sørge for, at dit redskabsskur er godt opdateret med skovle, handsker, river og hvad der ellers hører sig til. Hvis du har mod på at prøve noget lidt mere avanceret, kan du også investere i en traktorfræser, som lufter jorden, så græs og andre planter får de optimale betingelser. Det kræver selvfølgelig et passende areal, men hvis du har pladsen, så kan en traktorfræser bruges til at lave din helt egen fodboldbane!

Planlæg efter årstiderne

Hvis du gerne vil have en flot have, så er det nødvendigt, at du planlægger lidt fremad. For eksempel skal du lægge dine blomsterløg om efteråret, hvis du gerne vil have flotte tulipaner til foråret. På samme måde skal kartofler helst plantes omkring februar eller marts, så de er klar til at blive gravet op og spist om sommeren. Heldigvis kan du godt nå langt med din have ved at udvælge nogle få grøntsager og planter og så prøve dig frem med dem. Hvis du for alvor bliver bidt af havearbejdet, kan du jo altid forsøge dig med nogle mere krævende arter senere.