Guide til det perfekte gæsteværelse

Har du et ekstra værelse tilovers i boligen, som du gerne vil lave om til gæsteværelse? Det kan være en rigtig god idé til hvis familie eller venner kommer på besøg langvejs fra, eller hvis man får lidt feriebesøg hen over sommeren eller julen. Her er en lille guide til indretning af gæsteværelset.

Sørg for plads til det nødvendige

Gæsteværelset er som oftest ikke lige så stort som vores eget soveværelse eller børneværelser. Den første udfordring, når man skal indrette værelset, er derfor tit pladsen. Indret gerne minimalistisk og tilføj kun møbler, der er brug for. Sovesofa til gæsteværelse er en rigtig god måde at spare på pladsen, og det giver også mulighed for et sted at hænge ud, hvis gæsten ønsker lidt tid for sig selv. En nødvendighed, når du indretter gæsteværelset, er muligheder for opbevaring. Det kan enten være et skab, en kommode eller et tøjstativ, så gæsten ikke behøver at leve i en kuffert under deres besøg. Det kan være rart at have mulighed for at pakke ud, så man kan slappe mere af under sit ophold. En idé til en ekstra tilføjelse, hvis der er plads til det, er et lille skrivebord, der kan benyttes til at arbejde ved eller lægge makeup om morgenen. Her kan en god tilføjelse være et spejl enten på væggen eller stående på bordet.

Afslappet og neutral indretning

For at gæster af alle typer og personligheder kan føle sig tilpasse og afslappede på gæsteværelse, kan du med fordel indrette med neutrale farver og designs. Med hyggelige tæpper, puder og friske blomster eller planter kan du skabe en afslappet atmosfære, som gæsten kan koble af i.

God service og gestus

Tag gerne lidt inspiration fra hoteller og placer pænt foldede håndklæder klar til brug inde på gæsteværelset. En lille gestus der giver et gennemtænkt og behageligt resultat.