Giv din have nyt liv enkelt og overskueligt

Vil du gerne give din have nyt liv, men er du ikke den mest erfarne i havearbejde? Det behøver hverken være svært eller krævende at gå i gang med nye haveprojekter. De findes nemlig i alle størrelser og variationer.

Her får du inspiration til nogle enkle haveprojekter, som du nemt kan gå i gang med.

Lav din egen køkkenhave

Hvis du savner at få mere brug ud af din have, kan du f.eks. lave din egen køkkenhave. Når du laver en køkkenhave, kan du plante eller så lige præcis de frugter og grøntsager, som du kan lide. Der er noget helt særligt over at spise hjemmedyrkede frugt og grønt.

Det er ikke svært at lave en køkkenhave, så det er noget, du nemt kan kaste dig ud i. Det kræver blot, at du har plads i din have. Hvis du har plads i din have, skal du bare grave et område ud i en passende størrelse. Derefter kan du plante og så de afgrøder, som du godt kan lide. Det er en fordel at vælge nogle, der skal plantes og sås på nogenlunde samme tidspunkt. På den måde gør du det nemmest for dig selv.

Hvis ikke du har plads til en hel køkkenhave i din have, kan du nøjes med at lave et krydderurtebed. Ikke nok med at krydderurter giver farve og liv til din have, så har du altid friske krydderurter til din madlavning.

Pynt din indkørsel med granitskærver

Hvis du har en indkørsel, der trænger til en kærlig hånd, kan du nemt give den det. Det kan du f.eks. gøre ved hjælp af granitskærver. Det kræver ikke den store ekspertise at lægge granitskærver. Til gengæld er det en nem måde at give din indkørsel et stilrent og indbydende udseende på. Det er en nem løsning, hvis du gerne vil slippe for at lægge fliser el.lign. Granitskærver kan derudover også bruges i f.eks. bede.

Skab en hyggelig siddeplads

Din have skal i bund og grund være et sted, hvor du kan trække dig tilbage og koble af efter en lang dag. Det skal være et sted, hvor du kan føle dig godt tilpas. Derfor er det rart at have en hyggelig siddeplads, hvor du kan sidde og nyde din frokost eller noget koldt at drikke på varme dage.

Du kan f.eks. købe en bænk og sætte den et sted i din have, hvor det er rart at sidde. Hvis du vil have mest muligt ud af din have, kan du altid lave flere siddepladser rundt omkring. På den måde ser du din have fra flere vinkler. En siddeplads kan også være en hængekøje, en liggestol eller et lille cafésæt. Det kommer helt an på, hvad der falder i din smag.

Hvis du har mod på det, kan du også kaste dig ud i selv at bygge en bænk f.eks. Det giver et personligt indspark, der er rigtig hyggeligt. En hjemmelavet bænk behøver hverken være flot eller helt perfekt.