Et headset er vel bare et headset eller?

Som med de fleste andre ting i vores hverdag; er et headset – eller høretelefoner – heller ikke længere bare et headset… et headset er ikke længere bare nogle ‘muffer’ man putter på ørerne for at kunne høre musik, som dem vi puttede på ørerne i 1980’erne… Alting bliver forfinet, så produkter passer så godt som overhovedet muligt til lige præcis det formål, det skal bruges til. Og dette gælder i særdeleshed gadgets – ja, elektronik i det hele taget.

Skal du bruge dejskraberen til at skrabe dej af bordpladen, når du har bagt pizza? Ja, så er den dejskraber, du har købt til at hjælpe kagedejen ud af skålen altså ikke særligt meget bevendt… Bruger du solbriller en uge om året på charterferie og skal se godt ud? Ja, så er det nogle andre kvaliteter ved dine solbriller der er vigtige, end dem din veninde har på næsten hver dag 6 måneder om året, når hun kører bil to gange 70 minutter alle hverdage… Og samme historie er sand om headsets.

Derfor kan et headset i dag også være mange forskellige ting. Der er headsets, der fungerer langt bedre end andre, når det drejer sig om musik du vil høre imens du træner. Der er headsets, hvor mikrofonen derimod er langt vigtigere. Dette er eksempelvis tilfældet, når du er ude efter gaming headsets. Der er også headsets hvor filtrering af støj er utroligt vigtigt. Dette er fx tilfældet, hvis der skal indkøbes headsets til en salgs- eller rådgivningsafdeling i en virksomhed. Dette naturligvis især for at kunder i telefonen ikke generes af støj fra de andre medarbejdere.

Derfor er det også en rigtig god idé, at man sørger – i hvert fald hvis man har interesse i at ens gadgets skal holde mere end et års tid – at man virkelig overvejer, hvad man skal bruge sit headset til, inden man køber det. Og hvis man skal bruge det til flere forskellige formål, hvad man så bruger det mest til. Der er nemlig stor forskel på, om producenten har lagt særlig vægt på mikrofonen eller højttaleren i headsettet. Skal du slet ikke bruge en mikrofon, taler du aldrig i telefon med headset, ja så giver det jo absolut ikke mening at betale for en god mikrofon, som måske har medført, at den lyd du får i ørerne er mindre god.

Det kan også være, at du har brug for et headset, der nemt kan foldes sammen, fordi du bruger det til at lytte til podcasts eller lydbog hver dag i S-toget og du ikke har lyst til efterfølgende at gå rundt med det på hovedet, når du bevæger dig i trafikken. Så er det vigtigt, at dit headset er nemt at folde sammen og putte i tasken – og ikke tager skade af dette.