Gode tips til dig, der gerne vil pleje dit skæg

Skægpleje

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Er du netop begyndt at få skæg, eller har du haft det længe? Uanset hvad ønsker du formentlig at pleje det, så det fremstår så pænt og nydeligt som muligt. Men hvordan gør man så det? Der er forskellige ting, du skal være særligt opmærksom på, hvis du gerne vil pleje dit skæg, hvad end det er kort eller langt. Dette kan du heldigvis blive meget klogere på her i artiklen, hvor du vil blive præsenteret for en række gode råd til optimal skægpleje.

Sørg for at vaske dit skæg, når du vasker dit hår

Der er ingen tvivl om, at du skal pleje og passe godt på dit skæg, såfremt du ønsker, at det skal se godt ud. Først og fremmest er det afgørende, at du selvfølgelig husker at vaske det. Når du alligevel vasket håret på dit hoved, kan du lige så godt vaske dit skæg samtidig, og du kan i princippet sagtens anvende din hårshampoo til formålet. Herudover kan det være en god idé at anvende en god creme under skægget. Det er nemlig vigtigt at pleje huden, selvom man har skæg.

Trim det korte skæg jævnligt

Såfremt du har kort skæg, bør du trimme dette jævnligt. Her kan du med fordel benytte dig af en skægtrimmer. Er dette et helt nyt område for dig, kan du læse denne skægtrimmer test, hvor du kan blive klogere på, hvad man bør være særligt opmærksom på ved valg af en skægtrimmer. Når du har trimmet dit skæg, er det en god idé at anvende en varm klud, eller du kan vælge at vaske dit ansigt ved hjælp af lunkent vand.

Grunden til dette er, at varmen automatisk vil åbne porerne i din hud, så du kan få renset huden bedst muligt. Det er så herefter, at du skal huske at give huden lidt fugt i form af en ansigtscreme.

Derfor er en skægvoks en god investering

Har du et lidt længere skæg, kræver det naturligvis også lidt ekstra pleje og styling. Her vil du som regel opleve, at længden på skæggen kan drille. Du kan derfor med fordel investere i en skægvoks til formålet, da du på den måde lettere vil kunne forme det efter, hvad du ønsker. Det særlige ved skægvoks er desuden, at det fedter mindre, holder bedre og giver en flottere finish sammenlignet med en hårvoks.

Klip dit skæg efter formen på dit ansigt

Er det nødvendigt for dig at klippe i skægget, kan du bruge skægtrimmeren til at forme ansigtet med. I den forbindelse skal du huske på, at såfremt du har et langt ansigt, er det en god idé at klippe dit skæg kortere på hagen sammenlignet med kinden. Har du omvendt meget runde kinder, bør du klippe skægget kortere på kinderne sammenlignet med hagen.

Endvidere skal du huske på, at man kan komme til at fremhæve en dobbelthage med skæg. For at undgå dette kan du forsøge at holde en kam mod hagens underside. Herefter klipper du så skægget til det sted på din hals, hvor kammen rammer, og du skal selvfølgelig huske at trimme dit skæg i en lige, pæn linje. Dette gør sig som regel mest gældende, hvis du har kort skæg.