Hvordan begår man sig på sociale medier?

De sociale medier er mere populære end nogensinde før. Det starter efterhånden tidligt, hvor man hurtigt får Facebook, Instagram og andre konti på sociale medier. Der er dog visse regler, det er vigtige at kende til, inden du bevæger dig ud på de sociale medier.

I dette indlæg kommer vi med nogle konkrete råd til, hvordan du skal begå dig på sociale medier. På den måde er du klar til at hoppe på de sociale medier.

Ingen chikane og mobning

Når du er på de sociale medier, er der bestemte regler for, hvordan du må opføre dig. Det handler især om, hvordan du skriver til folk og om folk på de sociale medier. Du skal selvfølgelig altid skrive i en pæn tone.

Det er under ingen omstændigheder tilladt at chikanere eller mobbe på de sociale medier. Det lige så slemt at gøre det foran en computerskærm, som det er ude i den virkelige verden. Det er derfor noget, du skal være opmærksom på.

Der er mange sociale platforme, der har strenge regler, når det kommer chikane og mobning. Som minimum vil du typisk få en advarsel, og din kommentar vil blive slettet. Det er dog en mild straf. Der er mange sociale medier, der slår hårdere ned på det.

Flere steder er der nultolerance, når det kommer til mobning og chikane. Det betyder, at du kan blive bortvist fra en side, hvis du chikanerer eller mobber andre på sociale medier.

Vær opmærksom på, hvad du deler

Når du er på de sociale medier, er det ikke altid kun tekst, du deler. Det kan også være billeder og videoer. Her skal du også være opmærksom på, hvad du deler. Her kan der nemlig være store konsekvenser. Der er nemlig noget lovgivning på området.

Overtræder du loven, kan du blive politianmeldt. Der kan derfor være en risiko for, at du får brug for en advokat og skal for retten.

Når du deler billeder og videoer af andre på de sociale medier, skal du have tilladelse til det. Det kan være private billeder eller videoer, som vedkommende ikke ønsker skal deles online. Nogle mennesker kan opfatte det som krænkende, at du deler et bestemt billede af dem.

Da det er meget forskelligt, hvor ens grænse går, er det derfor vigtigt, at du spørger om tilladelse, inden du deler.

Har du billeder, hvor folk optræder nøgne, må du heller ikke dele dem. Det gælder især, hvis det er af en person under 18 år. Det falder nemlig ind under børnepornografi.

Billeder må heller ikke videresendes mellem private, uden der er givet tilladelse til det. Er du over 15 år, og har du en kæreste, der også er over 15 år, må I gerne dele billeder mellem jer. Det skal blot være tydeligt, at der er givet tilladelse til det.

Disse billeder må selvfølgelig ikke deles med andre privat eller på sociale medier. Derudover skal de slettes, hvis forholdet går i opløsning.

Der er derfor mange regler, du skal være opmærksom på, når det kommer til de sociale medier. Det er ikke bare lige at dele et eller andet. Det er altid en god idé at tænke sig en ekstra gang om, inden du deler.