Ønsker du at komme af med din akne?

Døjer du med en form for akne, og ønsker du at klippe af med den? Så læs med her. De fleste mennesker oplever på et tidspunkt i deres liv, at der opstår bumser i deres ansigt. Ofte er det i 12-30 års alderen, men nogle gange viser bumserne sig også først i 50 års alderen. Grunden til at akne ofte viser sig i teenagealderen er, at der i denne periode af livet af mange hormonelle svingninger og ændringer. Udover hormoner kan akne dog også skyldes kost og livstil. Lige meget hvornår og i hvilken grad, du oplever akne, synes du formentlig, at det er super irriterende og frustrerende.

Akne er kort sagt en hudlidelse, som viser sig ved et meget voldsomt udbrud af bumser i ansigtet. Det kan både være røde bumser og gule betændte bumser. Akne kan være kombineret med talgknopper og andet, men det er ikke altid tilfældet. Men netop fordi akne er en hudlidelse, er der også mulighed for at behandle det.

Det skal dog understreges, at bare fordi du oplever bumser, er det ikke ensbetydende med, at du har akne. Du kan få stillet diagnosen af din læge, før du med sikkerhed ved, om du har akne. Når du ved, om du har akne eller ej, kan din læge også hjælpe dig med en eventuel behandling.

Er du ramt af akne, skal du altså søge hjælp hos din læge, men hvis du blot oplever bumser, talgknopper og hudorme, kan hel normal hudpleje sagtens hjælpe dig. Nogle gange er hudpleje rent faktisk bedre til behandling af bumser end medicin, fordi det samtidig plejer og reparerer huden, mindsker rødme og hjælper mod behandling af eventuelle akne-ar.

Der eksisterer stor debat om, hvorvidt mænd og kinder kan bruge samme hudpleje. Svaret er ja. Og selvom mange forbinder hudpleje med noget feminint, er det også særdeles vigtigt, at man som mand husker at plejer og beskytte sin hud.

Det er naturligvis også vigtigt, at du som mand ikke begår nogle af de fejl, som kvinder begår i deres hudplejeserier. Det indebærer eksempelvis:

  • At du ikke skal anvende ansigtsmaske, skintonic, serum osv. men i stedte bare finde en dagcreme, der indeholder de bedste ingredienser fra alle produkterne.

  • At du klart bør undgå hudpleje med indhold af parfume, farvestoffer og andre farlige ingredienser, da disse på ingen måde vil gavne din hud.

Når det kommer til barbering, er der også nogle forholdsregler. Du bør for det første ikke anvende aftershave og barbersprit efter barbering, da disse er alt for hårde mod huden. Du kan med fordel i stedet anvende en fugtighedscreme. Derudover bør du helt undgå de nye og moderne barberkniven med 4-6 knive, da en barberkniv med kun 2 knive er langt mere skånsom for huden. Husk desuden altid at bruge en ren kniv.