Sådan får du en sundere hud; Fjernelse af hudorme, og andre skavanker

Hudorme er sorte prikker, som giver uren hud. Det er ikke orme, men ophobninger af diverse bakterier. Der findes både bumser, og de sorte hudorme. Der er mange grunde til at du kan få hudorme, nogle kan man selv forebygge, men ikke alle, der er håb. Så opgiv ikke din kamp mod de evige hudorme.

Afprøv nogle forskellige metoder, og find ud af hvad der er bedst for dig. Det er vigtigt at kende sin hud, og hvorfor dine hudorme opstår. Det er altså hverken fordi du har dårlig hygiejne eller fordi du spiser forkert. Det er noget med dine hormoner der er i ubalance.

Hvorfor får du hudorme?

Du får hudorme fordi din krop producerer talg, det tilstopper dine porer. Det er normalt pga. hormoner, det er ubalance i dine hormoner, det kan medvirke til produktionen af talg. Det kan være mange til, men hudorme er som regel et resultat af hormonelle ubalancer, det er ikke farligt, bare roligt.

Der er nogle perioder, hvor sandsynligheden for hudorme er stor, prøv at læg mærke til om det passer på dig:

  • I teenageårene (Som teenager ændrer kroppen sig meget både fysisk og hormonelt, det giver ubalance i huden.)
  • Når du er gravid (Kroppen tilpasser sig, og der er graviditetshormoner)
  • I overgangsalderen (kemien i overgangsalderen er drastisk, der er nogle gener der er i ubalance med talg produktionen, som giver hudorme.)

Du kan sagtens opleve hudorme udenfor disse perioder, det er ikke ens betydning med ubalance i hormonerne.

Hvor kan du få hudorme?

Hudorme kan være over hele kroppen, håndflader kan dog ikke. Mange får dem i hovedet, det er omkring kinderne og panden det er slemt, der er mere fedt der på kroppen, og derfor er der mere produktion af talg.

Du kan også risikere at få bumser på ryggen og brystet. Det er ligesom uren hud i ansigtet. Det kan forebygges på samme måde som ansigtet. Oftest opstår hudorme efter hårfjernelse.

Ved få eller spredte hudorme vælger mange den klassiske måde at fjerne dem på: Ved at presse dem ud. Når du presser hudorme ud, må du ikke bruge dine fingre. Fingre kan presse hårdt, og du risikerer at irritere eller ødelægge din hud omkring dine hudorme.

Det er ikke hygiejnisk at bruge fingrene, idet du kan tilføre snavs til de porer du har, og dermed gøre det hele værre.

Du burde bruge en hudormefjerner fremfor at bruge fingrene. Den fjerner både hvide og sorte hudorme, og den fjerner det skånsomt og effektivt. En hudormefjerner består af en stang med en løkke i hver ende, den store er til hvide hudorme og en lille til de sorte. Du presser blot omkring hudormene indtil de er ude.

Sådan forebygger du hudorme:

Hvis du gerne vil have en renere hud, og undgå at dine hudorme udvikler sig så vask din hud hver dag. Rens huden efter vask, og til sidst giv en fugtende creme. Det holder huden sund og elastisk.