Nedrivning i forbindelse med renovering? Læs om fordele og ulemper

Nedrivning i forbindelse med renovering? Læs om fordele og ulemper

Det kan være fordelagtigt at nedrive huset, eller dele heraf, når man skal igennem en renovering.

Tag de nødvendige forholdsregler

Nedrivningsarbejde er farligt og kræver en fagperson. Det er fx vigtigt, at en fagperson gennemgår bygningens konstruktioner, så man sikrer sig mod utilsigtet sammenstyrtning eller forurening. Der er forskellige nedrivningsmetoder, som man kan vælge mellem. Benyt fx en jysk sprængningstjeneste. Det er i mange tilfælde mindre belastende for huset end andre nedrivningsmetoder, som fx skæring eller hugning. Husk desuden at kontakte kommunen, hvis du er det mindste i tvivl om, hvilke ændringer du må foretage på huset. Nogle huse er fredede eller bevaringsværdige, hvilket kan sætte et stop i planlægningen af renovering eller nedrivning.

Fordele ved nedrivning

Der findes en række fordele ved at bygge et helt nyt hus!

Det er fx en fordel, hvis I vælger at nedrive helt, at huset kan placeres lige der i haven, hvor I ønsker det. Det betyder, at I kan placere huset strategisk i forhold til, hvordan solen falder. På den måde kan I udnytte dagslyset optimalt. Det er måske ekstra fordelagtigt, hvis I tænker at installere en terrasse eller altan i forbindelse med renoveringen, hvor sollys kan være særligt ønskværdigt.

En anden fordel er, at huset bliver nemmere at indrette. I kan nemlig forme det, præcis som I ønsker.

Derudover er det lettere at installere gulvvarme i et helt nyisoleret hus. Gulvvarme er smart, fordi man undgår at optage spildplads med gamle radiatorer, og så giver det bare bedre komfort, når varmen kommer nedefra.

Ulemper ved nedrivning

Ulempen ved at rive det gamle hus helt ned er, at mange ældre huse holder på håndværksmæssige detaljer, som ikke kan skabes autentisk i et nybygget hus.

Det er heller ikke altid, at et nyt hus passer ind i nabolaget med de andre huse. Det kan derfor komme til at se ud som om, at huset ikke “passer ind” i sine omgivelser.

Derudover kan det blive en ulempe, hvis man har valgt at placere huset i nyt sted, fx for at få bedre sollys. Det kan nemlig betyde en omlægning af haven, som kan kræve et stort stykke arbejde.