Palleløfteren – den smarte løsning til de ”lettere” opgaver

Palleløfteren – den smarte løsning til de ”lettere” opgaver

Palleløfteren er en handy maskine, der er designet til at transportere og fragte varer og andre sager rundt. Og den kan ikke kun bruges bestemte og specifikke steder, det er ikke kun i supermarkeder (selvom den er smart her), varehuse og andre lignende steder, at den kan bruges. Om man skal bruge en palleløfter, afgøres af, hvilken slags opgave man skal klare. Skal man løfte meget tunge ting, så kunne en gaffeltruck godt være den maskine, som man skulle vælge. Men hvis det er de ”lettere” ting, så kan man fint klare sig med en palleløfter. Palleløfteren er også dejligt grøn, da det eneste brændstof, den kører på, er muskelkraft. Palleløfteren kan derfor afbenyttes mange steder.

Palleløfteren – løftekapacitet

Denne palleløfter har selvfølgelig en lavere ”løftekapacitet” end en gaffeltruck har det. Palleløfterens løftekapacitet (med andre ord dens grænse for hvad den kan løfte) angives i kg og bestemmes af den enkelte maskine. Derfor findes palleløfteren i mange forskellige udgaver med mange forskellige løftekapaciteter. De typiske palleløfter er i stand til at løfte 2300-2500 kg, men de kan faktisk forefindes (alt efter producenten) i spektret 400 kg til 3000 kg. Og sikkert også højere og lavere endnu. Palleløfterens løftekapacitet er altså fin til at klare mindre og ”lettere” opgaver, når ting skal fragtes, og den er jo også billigere, så hvis man kan klare sig med en sådan maskine, er der jo penge at spare.

Palleløfteren – lidt trivia

Det forekommer mig at være nødvendigt at komme med lidt mere indgående information om, hvordan en sådan maskine fungerer. Dette giver nemlig ikke sig selv. En potentiel køber har brug for alle disse informationer, så vedkommende kan træffe et oplyst og fornuftigt valg. Derfor er der her lidt trivia om denne fragtemaskine: En palleløfter består af to gafler, der som regel vil passe til hullerne i pallerne. Når en palle skal løftes, skubbes gaflerne ind i og under pallen, og derefter pumper man håndtaget op og ned for at aktivere det hydrauliske system, som der er i maskinen. Dette system sikrer og medfører, at pallen løftes op. Hvis man gerne vil sænke pallen og gaflerne igen, kan dette ske ved at klemme på grebet i håndtaget. Derudover har palleløfteren hjul, der gør at den let kan trækkes ellers skubbes rundt. Det er altså en rigtig handy maskine, der er brugervenlig og derfor nem at betjene. Så hvis du overvejer at købe en sådan maskine, så skal du vide, at hvis du har opgaver, der ikke er alt for tunge, så passer denne maskine som fod i hose. Den skal nok kunne varetage de opgaver, som du skulle kunne finde på at stille den. Men hvis det er tungere opgaver, som dit hjerte besnærer, og du begærer, så er det måske en gaffeltruck, som du skal have fat i. Det hele afhænger af opgaven, som du skal have løst. Så tænk dig rigtig, rigtig godt om, inden du vælger. Men hvis du vælger rigtigt, så skal du nok blive tilfreds.