Skal du købe ny eller brugt bil? Læs fordele og ulemper her

Skal du købe ny eller brugt bil? Læs fordele og ulemper her

Står du og skal til at købe din første nye bil? Det kan være svært at gøre sig klog på, hvad der egentlig er bedst: at vælge en brugt eller ny bil? Du kan jo starte med at læse om fordele og ulemper i artiklen her!

Ny bil – fordelene og ulemperne

En af fordelene ved at købe en ny bil er, at den kommer med selvvognsgaranti. Det betyder, at du kan slippe for en masse regninger, du ellers måske ville have fået, havde du haft en brugt bil. På en ny bil er der ikke andet end afbetaling, serviceomkostninger og brændstof at tænke på de første år. Når man køber en ny bil, er man samtidig også sikker på, hvad den har været udsat for. Det ved man aldrig, hvis man køber en brugt bil. Det kan være smart at købe en ny bil, hvis man skal bruge den til at køre meget langt. Det kan være lettere at stole på en nyere og mere ubrugt model.

En ulempe ved at købe en ny bil er dog, at biler generelt er noget af det, der falder mest i pris, efter man har købt varen. Derudover kan der være sket meget på bilmarkedet i den periode, du har haft din nye bil. Konsekvensen kan være, at du ender ud i at skulle lave en stor afskrivning, når du skal videresælge bilen eller bytte den.

Brugt bil – fordelene og ulemperne

Det er måske selvsagt, at en fordel ved at købe brugt bil er, at den er billigere at købe, end en ny bil er. Men når det er sagt, skal du også tænke på, at det betyder, at du kan få noget større for billigere penge.

Det kan også være smart, hvis du allerede nu ved, at du kun skal bruge bilen i nogle få år at købe en brugt bil. Nyere biler falder nemlig procentmæssigt hurtigere i pris i løbet af de første år, end en brugt bil gør. Ulemperne ved at købe en brugt bil er naturligvis, at man ikke kender til deres historik.

Leder du efter salg af nye og brugte biler?