Den sunde livsstil starter med nattesøvnen

Ofte forbindes ordet sundhed med at træne og spise sundt. Selvfølgelig er dette også en del af det, og der er da helt klart aktiviteter, der er med til at påvirke sundhed på en positiv måde. Dog vil de sundhedsmæssige effekter være svære at se, hvis du ikke sover godt nok om natten. Søvn er nemlig en rigtig vigtig proces for kroppen, og mange vigtige ting sker, mens du sover – bl.a. fjernelsen af giftstoffer fra din hjerne.

Det rigtige inventar i soveværelset

Det er muligt at sove uden en seng, en pude og en dyne – men om det er rart, er et helt andet spørgsmål. For at sove godt om natten, kræver det, at din krop har det godt imens. Det har den som oftest, når du har en god, behagelig seng at sove i, en pude der er god til dit hoved og din nakke, samt en dyne der er blød, og giver dig den helt rigtige temperatur – se f.eks. nogle forskellige dyner. Når du har anskaffet dig de rigtige ting til soveværelset, har du gjort det meget nemmere for dig selv at få en ordentlig søvn om natten.

Søvnen medbringer mere overskud til at leve et sundt liv

Hvis du går rundt og er træt hele tiden, kan det godt være svært at overskue at lave en sund aftensmad, og det kan godt være svært at få dig selv overtalt til at komme ud på den løbetur, du havde sagt, du skulle på. Har du til gengæld sovet godt, og er du veludhvilet, har du umiddelbart noget mere overskud til at kunne magte alle disse ting. Når du har fået en god nattesøvn, bliver det altså meget nemmere for dig at leve den sunde livsstil resten af dagen, end det ville være, hvis du var helt udmattet.