Husk din tandlæge – også selv om du er ung!

Det kan være super fristende at springe sine besøg hos tandlægen over. Selvom et eftersyn eller en kontrol ikke koster meget mere end en tur i byen, kan pengene jo bruges på sjov og ballade i stedet.

Sådan er der desværre mange unge der tænker, og det kan få konsekvenser for deres tænder senere i livet ifølge vores tandlæge ved Ishøj.

Husk dine tandbesøg

Når man er ung og uovervindelige, er det ikke tandlægen som har førsteprioritet. Faktisk er det bare træls at skulle passe ind i sin travle kalender, og så kan pengene jo bare bruges anderledes.

Der er bare en farlig ting ved den mentalitet, og det er at der kommer en stor regning senere i livet.

For mens mange, der går hos den gratis tandpleje, oplever at deres tænder er fine og ikke får nogle anmærkninger hos tandlægen, så kan det være anderledes som voksen.

Problemet er nemlig, at netop fordi mange går problemfrit igennem deres unge år og får ros hos tandlægen, så negligerer de betydningen af at komme til tandkontrol senere i livet.

Desværre sker der det, at man efter sine teenageår typisk har anlagt sig nye vaner og en ny form for livsstil, som kan give udslag på tandsættet. Men dropper man sine besøg hos tandlægen, finder man måske ikke ud af dette før det er for sent – og så står man typisk tilbage med en dyr regning!

Det er derfor vigtigt, at man også efter sine teenageår tager sin tider hos tandlægen seriøst. Særligt med tanke på at mange i 20 og 30 års alderen opdager problemer med tandsættet som ellers kunne have udviklet sig og give store gener.

Netop fordi man får sat ind i tide, bliver det lille hul i tænderne lukket, inden det vokser sig stort og blotter tanden og måske endda tandens nerve, eller man får stoppet dårlige vaner der ellers kunne have ført til parodontose.

Dette er blot nogle eksempler på, hvorfor man skal husk at besøge sin tandlæge i de intervaller man får anbefalet. Man kunne måske spørge sig selv – særligt hvis man synes en tandkontrol til et par hundrede kroner er dyrt – om man har råd til at lade vær, og betale den dyre regning senere?

Svaret vil typisk være et klart nej.