Hvorfor skal jeg absolut køre med cykelhjelm? 

En cykelhjelm smadrer frisuren, er upraktisk ad helvede til og ser skide dum ud. Så, hvorfor skal jeg absolut køre med hjelm? For du kan jo godt finde ud af at cykle uden at blive kørt ned. Så er det bare fucking træls den dag, du støder sammen med en lastbil, der ikke lige havde fået det memo.

Gode grunde til at spænde hjelmen

For det første kan du undgå dyre bøder. Fra 1. januar bliver det nemlig lovpligtigt at køre med el løbehjul hjelme på eldrevne køretøjer. Derfor kan du risikere at få en bøde, hvis du bliver stoppet uden hjelm på dit el-løbehjul, skateboard, cykel og andre transportmidler med batteri eller motor. Og det er altså ikke bare for at være træls, at de truer med bøder.

Der er desværre en stigning i færdselsuheld, hvor især el-løbehjul er involveret. De kan køre hurtigere, end bilisterne forventer, og det er ikke altid nemt at spotte dem i trafikken. Derfor føler politikerne, det har været nødvendigt med lovgivning på området. Ikke for at genere nogen, men for at nedbringe risikoen for alvorlige skader.

Ikke alle hjelme ser dumme ud

Hvis du stadig er skeptisk, så tag et kig på MTB hjelme – de ser altså ikke lige så åndssvage ud, som de cykelhjelme til børn du nogle gange ser i bybilledet. Der findes et kæmpe udvalg af hjelme, så det kan sagtens lade sig gøre at finde en, der ikke ser dum ud.

Og så er det stadig fucking vigtigt at have øjnene med dig, når du kører, og ikke bare glo ned i din telefon. Det øger nemlig risikoen for, at du overser noget. For eksempel at en bilist ikke har opdaget dig. Og så hjælper det ikke en skid, at du har fået en ny følger.