Sådan bliver du sundere og stærkere

Vegansk salat

Der findes faktisk nogle nemme og hurtige alternativer til at blive sundere og stærkere i hverdagen. Det indeholder hverken proteinpulver eller overdrevne mængder af kød og rå æg – tværtimod. Det handler nemlig om plantebaserede alternativer. Veganske produkter og alternativer har efterhånden fundet sin vej frem til mange danske hjem, og det er ikke uden grund. Det er nemlig en nem måde at få en sund og varieret kost, der ikke er lavet på mættede fedtsyrer og tomme kalorier. Og så er plantebaseret kost også bedre for miljøet end en traditionel kost baseret på animalske produkter – og det gør jo ingen skade.

De største fordele ved at spise mere vegansk mad?

Ved første øjekast kan vegansk mad måske ikke virke som den bedste løsning for dig, der gerne vil øge din generelle sundhed i hverdagen og få en stærkere krop. For er det ikke noget med, at det er svært at få alle de proteiner, man har behov for? Netop manglen på protein er en af de mest udbredte misforståelser, når det kommer til en vegansk kost. Det er ikke svært at få proteiner gennem grøntsager som bønner og broccoli. Der findes også produkter som tofu og seitan, der begge er rige på protein. Derudover er en plantebaseret kost også forbundet med et lavere indtag af mættede fedtsyrer og med et højere indtag af kostfibre og vitaminer. Der er rig mulighed for at få al den næring og energi, du har brug for i løbet af dagen gennem en mere plantebaseret kost. Det handler blot om at tænke i lidt andre baner, end man er vant til – og det er der ikke noget at sige til. Der er mange traditioner og følelser forbundet med det, vi spiser. Derfor er det også godt med hjælp at hente, hvis du mangler inspiration til en mere vegansk hverdag.

Hurtig levering og lækkert tilbehør til maden

I Vejle-området ligger Gaia, der har specialiseret sig i at lave nem og lækker vegansk mad til danskerne. For dem er det en klar mission at gøre en plantebaseret kost tilgængelig for flere, og derfor er alle deres måltider bygget op om at være nemme at lave og at være særdeles velsmagende. Du har mulighed for selv at designe din helt egen måltidskasse og kan vælge mellem mange forskellige plantebaserede måltider – som du ovenikøbet får leveret lige til døren. Men det er ikke kun lækre måltider, du kan få leveret med Gaia madservice. De har også et rigt udvalg af juice og shots af både grøntsager og frugter. Deres koldpressede, grønne grøntsagsjuice er eksempelvis særligt velegnet som et skud af energi inden træning eller som en forfriskning i løbet af en lang arbejdsdag. Alt i alt behøver du slet ikke at yde en anstrengende indsats for at få en sundere og nemmere hverdag. Det lyder som en hurtig genvej, og det er det måske også – og hvis det tilmed også smager godt, hvad er der så egentlig at beklage sig over?