Bliv klogere på kulturen – tag på kunstudstilling!

Oplevelsesøkonomi har været et af de helt store buzzwords i mange år. Og vi flytter gerne vores fokus fra den materielle købeglæde over på glæden ved oplevelser, der kan lagre sig i vores erindringer som gode minder.

Kunst behøver ikke være ensbetydende med museer eller duften af hengemt pergament. Der findes mange former for kunst – det er blot et spørgsmål om at finde lige præcis den kunstart, der pirrer din nysgerrighed. Måske har du ikke megen erfaring med kunst? Så er det bare med at afprøve nogle forskellige stilarter, og se, hvad der taler til dig.

I Danmark findes der mange muligheder for at ’få en på opleveren’ i kunstens øjemed. Vi dykker ned i et par stykker i denne artikel.

ARKEN – Museum for Moderne Kunst

I 1996 kunne publikum for første gang træde ind på ARKEN – Vestegnens nyeste hjemsted for dansk og international kunst. ARKEN blev søsat som en del af en politisk vision om at skabe flere tilbud om kultur og kunst til befolkningen sydvest for København. Og visionerne var store!

ARKENS permanente samling af kunst består mestendels af dansk, nordisk og international kunst fra 1990’erne, hvor museet kom til verden. Så har du et ønske om at opleve værker fra denne periode, er ARKEN det oplagte valg.

AROS Kunstmuseum

Med sine knap 21.000 kvadratmeter og 10 etager hører AROS Kunstmuseum til blandt Nordeuropas største museer. Museet har da også op imod en million årlige gæster. Her kan du gå en tur rundt i Olafur Eliasons ikoniske regnbue, ’your rainbow panorama’, på toppen af AROS, dykke ned i guldaldermalerierne eller dansk modernistisk kunst, eller du kan se på installationskunst kombineret med den nyeste skærmteknologi.

AROS er et utroligt alsidigt kunstmuseum. Så træder du stadig dine første barneskridt ud i kunstverdenen, er AROS et godt sted at opleve et stort og forskelligartet udpluk fra kunstens topklasse.

Louisiana Museum of Modern Art

Museet Louisiana blev grundlagt i 1958 af Knud W. Jensen, der ønskede at skabe en dansk base for moderne kunst, og besøges årligt af op imod 600.000 besøgende. I første omgang var Louisianas fokus på dansk modernistisk kunst, men den vision blev langsomt udvidet i forhold til flere internationale kunstnere, såsom Max Ernst og Pablo Picasso.

Louisiana tilbyder et særpræget rum, hvor kultur, kunst og samtale er i forening. Her er aldrig langt mellem kunsten, kunstneren og beskueren. Derfor er mødet med kunsten i Louisiana langt mere uforpligtende, end det vi normalt forbinder med kunstudstillinger. Så ønsker du en kunstoplevelse, hvor der er plads til både samtale og fordybelse, er Louisiana det rette valg for dig.