Tre gadgets til skiferien

Glæder du dig også allerede til vinter? Går du med længsel efter sneklædte bjergtoppe? Der er desværre stadig lidt tid til at skisæsonen går i gang, men i mellemtiden kan du tyvstarte ved at shoppe det grej, du skal bruge. Her er tre ting, der vil gøre din skiferie lige det federer.

Walkie talkies

Det første du bør overveje at anskaffe dig er nogle walkie talkies. Walkie talkies er smarte på skiferie, fordi telefonnettet ofte ikke har dækning i bjergene. Derudover er det besværligt at bruge sin telefon, når man har handsker på. Her er det meget lettere blot at trykke på en knap og så snakke løs. Det gør, at man kan have en mere flydende samtale, mens man susser sammen ned af bjergene. Hvis en af jer skulle komme til skade, er det også rart at vide, at man let kan komme i kontakt med hinanden. To walkie talkies er som regel tilstrækkeligt, men hvis I er en større gruppe, der skal afsted sammen, kan det også være en god idé at have flere enheder med på turen. Så kan I alle være på samme kanal og holde hinanden opdateret.

Actioncam

Et actioncam er et lille kamera, der er designet til at kunne holde til det meste. De er ofte vandtætte og går ikke i stykker, hvis du taber dem. De har ofte en vidvinkel linse, det vil sige ting ser ud som om, de er langt fra kameraet. Det betyder også, at det at let at få det meste med på billederne. Actioncams kommer med et væld af muligheder for at montere kameraet forskellige steder. Mange placerer kameraet på hjelmen, men det kan også se godt ud, hvis man sætter kameraet fast på sin ski eller sit snowboard. Actioncams giver dig mulighed for at forevige dine skiminder uden bekymringer.

Et rygskjold

Et rygskjold er en beskyttelsesenhed til ryggen. Det er vigtigt at beskytte ryggen, for hvis man skader ryggen kan det give varige mén. Man tager den på lidt som en rygsæk, og nogle modeller har faktisk en indbygget rygsæk. Rygskjold bliver lavet af mange forskellige materialer, nogle af de billige plastikmodeller kan være ubehagelige at have på. Derfor anbefaler jeg klart at prøve rygskjoldet i en butik, før du køber det. Førhen har rygskjold mest været noget vovehalse benyttede, men i dag er det efterhånden blevet normalt blandt skientusiaster at beskytte ryggen.