Lad din søn være kreativ i sin fritid med disse aktiviteter

Drenge betragtes ofte som det køn, der leger vildt i mudderet og tonser rundt, mens piger traditionelt set sidder inde og laver kreative aktiviteter. Dette er dog ifølge mange en kæmpe og ærgerlig stereotypisering, som vi skal afhjælpe ved at stoppe med at opdrage vores børn under denne ideologi.

Modellervoks

Kreativt legetøj er for alle børn – piger såvel som drenge. Spørgsmålet er blot, hvad dit barn allerhelst vil lege med, for der er uendelige muligheder, når det kommer til legetøj. Legetøjsproducenterne producerer i massevis, og der er ikke en bremse for idéerne.

Det er for eksempel sådan noget som modellervoks, dit barn vil kunne lege kreativt med. Det har eksisteret i mange år efterhånden, men det betyder ikke, at det går af mode. Det bliver nemlig ikke kedeligere at lege med, bare fordi de første brugere af det er vokset op.

Male eller tegne?

Du kan også lade din søn udfolde sine kreative fantasier ved at indkøbe male- eller tegneudstyr. Så vil du garanteret modtage et væld af krusedulletegninger i fremtiden, men det er en hobby, som de fleste yngre børn har haft – og den varer gerne ved. Du behøver desuden ikke selv at være voldsomt involveret i denne aktivitet, hvis du eksempelvis samtidigt laver aftensmad.

Fejring af festligheder

Ville du ønske, at dit barn havde mere varierede ting at lave i sin fritid, må du sørge for, at de har remedierne. Det kan for eksempel handle om at være obs. på de aktuelle højtider og andre festligheder.

Det er ideelt at give din søn lov at udvælge et kostume til halloween, så han kan gå slik eller ballade med sine venner i nabolaget. Det er en anderledes aktivitet, som børnene ikke får lov at opleve flere gange om året. Det kan være en rar afveksling for både dig og din søn.