Bliver det nogensinde drenget at gå til ridning?

Dette indhold er sponsoreret.

Ridning er en pigesport. Ridning er ikke en drengesport. Så nemt kan det skrives. Men hvorfor er det sådan, og hvorfor er der stadig færre mænd og drenge, der færdes i staldene? Tager vi et historisk blik på ridning, har det bestemt ikke været nogen feminin disciplin. I middelalderen var hesten og det at være en god rytter helt nødvendigt, for at en dreng kunne blive til en mand. Og ridningen startede endda også som en militærdisciplin og blev derfra mere almen. Så hvad kan være årsagen til de få drenge i staldene?

Med fødderne solidt plantet i græsset

En klar og stor årsag kunne jo være fodbolden. Der er i hvert fald noget, der tyder på, at drengene hellere vil blive en ny Christian Eriksen end en ny Christian den Tiende. Hellere en højtprofileret fodboldspiller end en gammel konge på en hest. Det er langt mere spændende at købe fodboldstøvler, end det er at købe vinter ridestøvler. Og så er det helt ligegyldigt, hvor seje, slidstærke og gode ridestøvler så måtte være.

Fodbolden har en plads i de små drenges – og pigers – hjerter, som er meget svær at konkurrere med. Har de ikke passionen hjemmefra, så er der stadig vældig gode chancer for at få den andetstedsfra: I skolen, hvor alle skolegårde har en fodboldbane. I fjernsynet, hvor fodboldkampene enten spilles eller promoveres for. Vil du gerne have dit barn lidt op fra græsset og op på hesten, så må du hjælpe lidt på vej. Vis de sider af ridningen, som er sjove, og som er vilde. Og hvor langt er der egentlig fra at klappe og kramme en hund til at klappe og kramme en hest?

Udviklingen sker på alle områder

Skulle der skrives noget positivt til alle de forældre, der ønsker, at deres drenge vælger ridningen til, så er der altid et håb for, at vi som samfund ændrer holdning til, hvilken idræt der er drenget og piget. Hvis du ikke kan vente på, at en større samfundsændring finder sted, kan du prøve at engagere din(e) dreng(e) til ridning sammen med andre drenge. Lige så snart det bliver mere socialt acceptabelt, kommer de gode og sjove ting også frem ved ridningen.

For er der er noget, der er drenget, er det fart og vilde udfordringer. Hvis ikke det er vildt, udfordrende og giver masser adrenalin at sætte sig op på en hest, hvad er så? Der var en grund til, at ridningen startede i militæret. Fordi ridning er vildt og vovet, og fordi man skal være modig for at ride på så stort et dyr.