En god badmintonketcher  

Der findes mange forskellige typer sport, og hver sportsgren har udstyr som er specielt egnet til dem. Dette gælder også badminton, hvor det er nødvendigt at have en badmintonketcher for at kunne spille det ordentligt. Hvis du derfor står i den situation at du skal begynde til badminton og mangler en ketcher. Så er det vigtigt at du får hænderne i en, som er i god kvalitet og holdbar.

Hvad er badminton?

Badminton er ketchersport, som spilles af to eller fire spillere. Formålet med spillet er at slå til fjerbolden med ketcheren for at få den over nettet. Målet er at få fjerbolden over på den anden side af banen, så modstanderen ikke kan nå den inden den rammer jorden, dog skal bolden være inden for banens grænser. Fjerbolden må kun rammes af ketcheren én gang.

Badminton bliver spillet meget omkring i verdenen, men den er mest populær i Asien, hvor sporten ikke kun har rødder, men også, nogle steder, er nationalsporten. Badminton er også spillet en del i Danmark. Sportens popularitet varierer fra land til land.

Hvordan vælger man den rigtige ketcher?

Når du spiller en sport, er det vigtigt, at du har det rigtige udstyr. Det er derfor nødvendigt, at du undersøger, hvilke krav der er til badmintonketcherer. Dette kan være størrelse, vægt osv. Dette kan være med til at påvirke slaget og hastigheden, som bolden får, efter den er ramt. Derfor er der også forskellige typer ketchere baseret på, hvor du står på banen.

Den normale vægtklasse for en ketcher er mellem 83 og 87 gram – dette gør, at du får god power og god kontrol i dit spil. Det kan derfor være en god idé at købe en ketcher, som ligger i denne vægtklasse. Hvis en ketcher vejer mindre en 83 gram, får du hurtig ketcherføring, men ikke helt så meget power i slaget. Dette gør den derfor god, hvis du står ved nettet i en defensiv position. Hvis du derimod har en ketcher, som vejer mere end 87 gram, er det en tung ketcher, som giver god power i dine slag. Hvilket gør den god, hvis du har en offensiv position.

Udseende på den badmintonketcher, som du vælger, er helt ligegyldigt – det hele afhænger af vægten. Derfor er det en god idé at undersøge de forskellige ketchere og vælge den, som passer til dine behov, eller køb en som vejer mellem 83 og 87 gram, for at være sikker.