Sådan gør du motionen sjovere

Når man skal overholde anbefalingerne omkring motion og en sund kost, kan det være svært at holde motivationen oppe. Finder man ikke noget, man synes er sjovt, kan det være svært at holde de gode vaner vedlige, og man vil hurtigt have en tendens til at havne i de gamle vaner igen. Er du drenget, og kunne du godt tænke dig at gøre motionen sjovere, så kan du her få gode bud på, hvordan det kan lade sig gøre.

Find en fælles interesse med dine venner og motioner sammen

Det er altid nemmere at komme i gang, hvis man er flere om det. Det handler ikke blot om, at der er flere, der kan hive en op ad sofaen, det handler også om, at man er forpligtet på en anden måde. Siger man fra, eller aflyser man, ved man, at det går ud over nogle andre, og at de måske bliver skuffede, og man vil sjældent nødigt skuffe sine gode venner. Har du et ønske om at gøre motionen sjovere for dig, kan du med fordel finde en fælles interesse du og dine venner har, så I sammen kan holde hinanden op på at komme afsted.

Find en drenget motionsform

Som dreng kan man føle sig begrænset i forhold til motionstyper, men der er dog masser af muligheder for at få motion, selvom man er dreng. Eksempelvis kan du udforske alverdens mountainbikestier i forskellige skove rundt omkring i Danmark, og det kan både gøres med din familie eller med dine venner. Investér i en ordentlig mountainbike og søg rundt på nettet efter de bedste stier som I kan udfordre hinanden på. Husk dog cykelhjelmen og fornuften – mountainbike kan være en farlig sport, hvis man ikke har respekt for, hvad der kan ske, hvis det eksempelvis går galt. Sørg altså samtidigt for at sikkerheden er i top.