Endelig er de tilbage: Festivalerne

Festival. Åh festival. Har vi ikke alle sammen savnet den skønne duft af alkohol, støv og burger? Har vi ikke alle sammen savnet musik fra de store højtalere, og koncerterne der danner vores liv?

Selvfølgelig har vi savnet det. Og i år er der faktisk en rigtig stor chance for, at du ikke bliver skuffet, selv hvis du sætter dine forventninger op.

For i 2022 virker det meget usandsynligt, at vi ikke skulle komme tilbage til en normaltilstand i hvert fald over sommeren. Men hvem ved, covid-19 er, som de siger, svær at danse med.

Slå benene tilbage og bliv blæst omkuld

Hvis du ikke helt kan huske, hvordan det egentlig er at være på festival. Så kommer der her en reminder, som kan hjælpe dig.

Du ankommer til en stor mark. Marken har forvandlet sig til enorme telte, hvor der ikke er cirkusartister indeni. Der er bands, som du kender fra radioen eller dine yndlingsplaylister. Kigger du dig omkring er der lækre madboder, hvor du kan få alle mulige snacks og måltider, som fejer benene væk under dig.

Skulle du bruge noget til at gribe dine vaklende ben, så find dig en lækker festivalstol. Stolen er og bliver et med festivaler. Faktisk går de så meget i et med festivalen, at de efter nogle dage er pist forsvundet.

I løbet af en weekend, eller hvor lang tid din festival nu varer, er alle stolene forsvundet. Hvis ikke de er lavet om til kreative løsninger på manglende teltdug, pløkker og pavilloner. Så ligger de i store bunker og er gået bort.

Musikken brager igennem

Trist er det at miste stolen, der holder dig kørende festivalen igennem. Skørt er det derimod, når du kan stå med badende varm sol, kigge mod himlen, der er helt skyfri og lytte til skøn musik.

Der er ingen tvivl om, at det bliver en forunderlig, en mærkelig følelse at stå samlet i så store menneskemængder igen. Hvis vi kunne tilvænne os at være alene, kan vi også tilvænne os at være sociale igen – festivalsociale.

Ligesom du har savnet at komme ud til festivalerne, har de mange bands og artister også savnet at komme ud at spille for dig. Deres pengepunge er tomme ovenpå så få koncerter gennem de sidste to år. Endelig er de klar til at brage dig væk med deres nye og skønne musik.

Husk at drikke vand!

En opfordring, alle festivalgæster skal have – ligegyldig hvilken alder – er at drikke vand. Det søde personale til koncerterne vil hellere end gerne give dig noget dejlig kold vand. Og du vil hellere end gerne kunne opleve hele koncerten, i stedet for at ligge dehydreret og færdig i en sidevej.

Det er ikke særlig festivalagtigt bare at sidde og drikke vand hele tiden, men det er ret vigtigt at gøre det engang imellem, så man ikke får det for dårligt af alt det alkohol, som man typisk drikker når man er afsted. Så husk en god balance mellem vand og alkohol.