Overraskende viden om Star Wars

Star Wars universet er stort og har mange følgere over hele verden. Filmen ”Star Wars: The Force Awakens” er den dag i dag en af de film, der har tjent mest på billetsalg i åbningsweekenden. Det var den syvende film i rækken, og den tjente 248 millioner dollars tilbage i 2015 og over 900 millioner dollars i alt.

Replikken ”I have a bad feeling about this” er blevet sagt I alle filmene. Du kan se eller gense Star Wars klassikere her. Den 4. maj er officiel Star Wars dag, hvor mange tilhængere samles over hele verden.

Karriereskifte og ændringer

Rollen ”Han Solo” var inspireret at Francis Ford Coppola, der instruerede Godfather, som var nær ven af George Lucas. Harrison Ford arbejdede som tømrer og var ansat til at hjælpe instruktøren George Lucas med at lave skærmtest af dem, der var til casting på rollen. George Lucas endte med at give Harrison Ford rollen, som han kun fik beskedne 10.000 $ for. Til gengæld startede det en stor skuespillerkarriere.

Det var meningen, at Luke Skywalker skulle have heddet Luke Starkilller. Men det blev ændret til sidst. Det var meningen, at Yoda skulle have været en abe. Men George Lucas endte med at hente hjælp fra Jim Henson, der lavede Muppet Show, og så endte Yoda med at blive modelleret med træk fra Albert Einstein. Det er Frank Oz, der ligger stemme til Yoda, og han er også stemmen bag Miss Piggy i Muppet Show.

Kan det virkelig passe?

Der er opstået en religion ud af Star Wars, hvor de i ”Jediismen” tror på ”kraften” som en højere kosmisk magt. ”Church of Jediism” er blevet afvist som trosretning i England, men er godkendt i Texas, USA under navnet ”Temple of the Jedi order”.

Der florerer historier om, at man på øen Nuie, der ligger i Stillehavet, kan betale med Star Wars mønter.