Sådan kommer du i gang med dronefotografering

Dronefotografering er eksploderet de seneste par år og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser, når der åbnes op for helt nye muligheder. Hvis du er helt ny i gamet, kan det dog være en jungle at finde rundt i. Vi har her lavet en liste for den aspirerende dronefotograf, der vil kaste sig ud i den populære hobby.

1. Køb din drone brugt

I stedet for at starte med at købe den dyreste og bedste på markedet, kan det som nybegynder være værd at overveje, om du skulle købe en brugt. Du kan købe en brugt drone for under halv pris af, hvad de koster i butikkerne.

2. Hav tålmodighed

Droneflyvning er en svær størrelse, og du vil i starten med garanti se din nyerhvervede drone styrte mod jorden mere end én gang. Hav derfor en god portion tålmodighed med i bagagen og find et godt sted med masser af plads at øve på. Som med alt andet vil du blive bedre og bedre jo flere timer, du flyver.

4. Lær din drone at kende

Lav en masse testflyvninger, så du får en føling med, hvad din drone kan og ikke kan. Mange droner har en begynderfunktion, som du kan indstille. Så lær også al software at kende. Det betyder også, at ikke skal lade din gode ven, din overentusiastiske onkel eller en anden få dig til at flyve længere, vildere eller højere med dronen, end du hele tiden har helt styr på det. Så sørg for kun at flyve indenfor dine evners rammer.

3. Planlæg dine flyvninger

Det resulterer som regel i bedre billedmateriale, hvis du er bevidst om, hvad du vil tage billeder af, inden du sætter dronen op. Du sparer også på din drones batteri. Og tænk lokalt, når du vil finde gode locations til at udføre dine droneflyvninger. Du behøver ikke rejse jorden rundt for at finde fantastisk smukke steder.

5. Sæt dig ind i dronereglerne

Du må ikke flyve hvor som helst med din drone, og i Danmark gælder der nogle helt bestemte og meget klare regler for, hvordan du må flyve. I Danmark er der to regelsæt: de internationale EU-droneregler og de nationale danske droneregler. Du skal selvfølgelig også til hver en tid respektere andres privatliv.

6. Øv, øv, øv

Det sidste gode råd er at du skal øve, øve, øve. Og husk at have det sjovt med det!