Hvad skal din institutions legeplads have til drengene? Læs med her

Det er ikke altid nemt at finde ud af, hvad børn, og specielt drenge, kan lide at lege med. Derfor har jeg samlet en guide til, alle de ting en legeplads skal have til drengene.

For vi ved jo alle, at drenge godt kan lide at være aktiv og har brug for at få brændt noget krudt af. Derfor skal legepladsen også give de muligheder til drengene. 

Moon-cars og løbehjul er altid sjove

Der er intet federe end en Moon-car, du kan spørge enhver dreng, Moon-cars vil altid være et hit. Selv voksne mænd tænker nogle gang tilbage på deres barndom, og hvor sjovt det var at suse rundt på Moon-cars.

Derudover er det jo altid sjovt at få lov til at drøne rundt og køre ind i hinanden. Moon-cars er nemlig gode til de drenge, der godt kan lide lidt voldsommere og mere fysiske lege, for de kan få lov til at køre ind i hinanden så meget, der har lyst til, uden at der er nogen, der kommer til skade.

Derudover kan løbehjul være et godt alternativ til Moon-cars, her kan drengene nemlig også få lov til at drøne rundt og få lidt fart over feltet. 

Boldbaner giver drenge lov til at få pulsen op

En bane, der kun bruges til boldspil, er også en god ide til drengene. Man kan idag få mange multifunktionelle boldbaner, som både kan bruges til hockey, basketball, fodbold såvel som håndbold.

Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for disse baner. Man kan nemlig også ofte bruge dem til at spille stikbold og høvdingebold, som man typisk kender fra idrætsundervisningen på disse baner.

Mange drenge er nemlig vilde med boldspil, og boldspil er også gode, idet de er gode til at få pulsen op. Dermed er de gode til de drenge, der har brug for at få brændt noget energi og har en del krudt i røven. 

Det klassiske klatrestativ er god til de yngre 

Vi kender alle det klassiske klatrestativ med en rutsjebane og nogle gynger. Selvom de måske kan virke lidt forældet, så findes der mange nye versioner af dem, som stadig er vildt sjove. Derudover er de specielt gode til de lidt mindre drenge.

Når man bliver ældre, synes man måske ikke, at det er så sjovt at gynge og rutsje på en rutsjebane længere, men de små drenge syntes stadig, at disse aktiviteter er sjove.

Der kan også sagtens inkorporeres flere aktiviteter, såsom svære klatrestativer, i et klassisk klatrestativ, så de ældre drenge også vil synes, at de er sjove.