Sådan bliver du klar til din 18 års fødselsdag!

”Nu træder du ind i de voksnes rækker” vil den ældre generation sige ved din 18 års fødselsdagsfest. Og det er en gammel kliche, som det kan være fristende at trække på skuldrene af. Men faktum er, at det er en vigtig dag – og en vigtig tid i dit liv.

Mange ting er anderledes end de har været før. Du må stemme til valg – du har lov til at tage et kørekort. Så der er mange nye muligheder. Men også nogle flere forpligtelser, end du har været vant til. Du er faktisk blevet voksen, og din 18 års fødselsdag er en vigtig dag for både dig selv og for dine forældre.

Så dagen skal da helt klart markeres med en god fest! Spørgsmålet er, hvordan du kan komme i gang med at få lavet en god fest.

For det er også en af de nye ting. Denne fødselsdag er en god mulighed for at du kan præsentere, hvem du er, og hvad du står for.

Vælg et tema, som du selv godt kan lide

Din fødselsdag skal passe til dig, så du skal vælge et tema og rammer for festen, som du kan se dig selv i. Skal I på skovtur og spille rundbold? Skal I ud at sejle en tur? Skal I køre i partybus rundt i byen, og ende på en fed klub et sted? Og vil du fejre sammen med din familie eller dine venner – eller måske dem alle sammen?

Uanset hvilken form for fest du vælger, så vælg noget, som stemmer overens med det, du gerne vil. Dine gæster skal nok bakke dig op uanset hvad, hvis bare du vælger en form, som du selv kan stå inde for.

Og selvfølgelig bliver du også nødt til at vælge noget, som alle dine gæster kan være med i. Hvis du gerne vil se dine bedsteforældre til festen, nytter det jo ikke, at I starter med en hård technofest!

Hyg dig med dine gæster

Din 18 års fødselsdag er en stor dag. Og dagen for din fest endelig kommer, så husk at nyde det!

Man kan let blive optaget af al logistikken omkring en fest – bordplan, menu, drikkevarer, musik. Og alt det er vigtigt. Men når dine gæster kommer, så vær der for dem, og hyg dig med dem. Sørg for at der er nogen til at hjælpe dig med f.eks. at hælde velkomstdrink op. Dine gæster vil gerne hjælpe dig, så du også kan slappe af og feste. Du skal bare spørge dem.

Så træd ind i de voksnes rækker med et stort flot skridt! Nyd at være centrum for dine gæsters opmærksomhed – det er ikke hver dag, du på den måde er i fokus – og lav nogle rammer for festen, hvor alle kan være med og have en god aften. Så får du markeret dagen på den allerbedste måde, og kan stolt og glad gå fremtiden i møde. Hav en skøn fødselsdag!