Invester i din drengs sundhed

Hvis du er lige som rigtig mange andre forældre i Danmark, så synes du også, at dit barn bruger alt for meget tid bag skærmen. Om det er computer, smartphone, fjernsyn eller iPad er underordnet. Der er en klar tendens til at vi forældre synes vores børn burde røre sig noget mere og se lidt færre timers YouTube. En ting man dog skal huske på som det første er, at det starter med ens selv som forældre. Børn spejler sig i deres forældre, så hvis de kan se, at de hele tiden lige tjekker telefonen, kan de ikke forstå hvorfor de ikke må gøre det samme.

Brug tid med dine børn

Hvis du gerne vil have at dit barn eller børn bruger mindre tid med en skærm, så skal du derfor investere i det. Her taler vi ikke om benhård økonomi, men at investere din tid. Vis du gerne vil bruge tiden sammen med dine børn, og gør det. Læg telefonerne væk og ned tiden sammen. Sørg for at komme udenfor og få frisk luft. Jo mere luft i får, og jo længere tid de bruger væk fra iPad’en og computeren, jo mindre vil den drage.

Du kender måske det med, at i er kommet udenfor og egentlig har det sjovt. Efter et stykke tid, begynder det måske at blive svært at finde på, hvad i skal lave. Her kan det så være en god ide at investere i noget, som kan give mange timers underholdning i haven. Det kan være alt fra en trampolin eller en basketballkurv som denne. Det vigtigste er sådan set bare, at det er noget i gør sammen, og at du ikke bare siger “sluk nu for den iPad og gå udenfor og leg lidt”, her er vi nemlig tilbage i afspejlingen. For hvis du ikke gør det, hvorfor skal de så?

Så nogle gange må man investere, og der findes ikke noget vigtigere at investere i, end ens egne børn. Motion og bevægelse er sundt og det danner grundstenene for interesserne videre frem i livet.